18-12-08

Eerste dumping

Helaas, helaas, mijn eerste dumping is een feit. Maar wat is dat nu, een dumping? Wel, na een bypass heb je een heel klein maagje, en dat maagje komt nu verder in de darmen uit dan vroeger, want er wordt een stuk van de darmen overgeslagen. Vandaar: bypass. Dat stuk is het niet zo gewend om onverteerd voedsel binnen te krijgen, en kan daar heftig op reageren. Als je voedsel eet met teveel vet of suiker, dan kan je zo'n dumping doen. Dat wil zeggen dat je je verschrikkelijk mottig voelt, buikkrampen, hartkloppingen, diarree, zweten, enfin, écht niet aan te bevelen.

Nu, ik denk niet dat ik hier iets nieuws vertel als ik zeg dat ik een geweldige snoeper ben/was. En toch, ik ben mij niet te buiten gegaan aan taart, of chocolade, of wat dan ook. Nee, ik had het briljante idee opgevat om mijn eiwitten aan te vullen met gehakte biefstuk. Mager vlees, dacht ik. Erg fijn gemalen, dacht ik. Lichtverteerbaar, dacht ik. Mijn lichaam dacht er anders over. Bah, wat een rotgevoel, en niet eens voor iets lekkers! Een eerste dumping, niet door mijn gulzigheid, maar door mijn domheid. Erg he?

Ik zal wel niet al te snel te verleiden zijn door een stukje chocolade. Dat niet. Zo'n dumping is echt niet leuk. Het voordeel is dan weer wel dat mijn darmen nu leeg zijn, maar dat had van mij rustiger aan gemogen.

17:15 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gastric bypass, dumping |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.