08-12-08

Weer thuis

Hier ben ik weer! Alles is opperbest verlopen. Ik had gerust een dagje eerder naar huis gekund, maar ik mocht niet. Boe!

Dag één

Ik ben niet zenuwachtig, heb eerder een feestelijk gevoel. Ja, ik ben raar. Ik ga naar mijn kamer, pak mijn spulletjes uit en wacht. Even later mag ik mij omkleden in zo'n sexy operatiehemd. Ik word naar de OK gerold, alwaar het gebruikelijke zoeken naar een ader begint. Uiteindelijk moet de anesthesist genoegen nemen met de binnenkant van mijn elleboog, en dat is niet ideaal. En dan komt de chirurg binnen, en vraagt of ik in vorm ben. Ik lach, en zeg dat hij maar beter in vorm kan zijn, want dat ik een tukje ga doen. Hij lacht, en belooft dat hij in topvorm is. Niet veel later krijg ik dan mijn verdoving. Ik val, ik val, ik val....

Ik kom bij, maar ik heb geen pijn. Ik ben zo suf als iets. Blijkbaar heb ik ook wat zuurstof tekort, want ik heb zo'n ding in mijn neus. Ze moeten mij naar mijn kamer gerold hebben, maar daar weet ik niks meer van. Ik breng de rest van de dag suffend door. Zo nu en dan komen ze mijn bloeddruk meten, mijn suiker, mijn temperatuur, ik laat het over me heen komen. Dat gaat zo de hele nacht door, maar echt slapen doe ik niet, want ik kan niet slapen op mijn rug.

Dag twee

De zuurstof mag weg, de blaassonde mag weg, maar daar staat tegenover dat ik nu wel naar de WC moet, natuurlijk. Het opstaan doet zo'n pijn, ondanks de pijnstilling die ze mij blijven geven. Duizelig ben ik niet. Vandaag mag ik ook wat water en bouillon. Ik durf bijna niet, maar het lukt wel.

Dag drie

Modifast met klonters bij het ontbijt. Bah. 's Middags eet ik al echt warm eten, wel fijngemixt, en een kleine portie. Dat zet wel één en ander in gang, maar ik ben niet misselijk en geef niet over. Blij. Ook de beschuiten 's avonds knabbel ik héél voorzichtig op, en alweer geen probleem. Vandaag is ook de drain op mijn buik eruit, blij dat ik daar vanaf ben. Ook het infuus mag weg. Ik loop de gang op en af, want je moet mobiel zijn om naar huis te mogen. De verpleegsters lachen met mijn snelheid, maar ik wil naar huis!

Dag vier

De diëtiste komt mij uitleg geven over wat ik de komende twee weken mag eten, de chirurg komt ook nog even langs, en ik mag naar huis. Eindelijk!

15:00 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gastric bypass, naar huis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.