11-11-08

Diëtiste

Ik heb al enkele onderzoeken achter de rug. Zo moest ik voor een uitgebreid gesprek bij de diëtiste komen, die me haarfijn uitlegde hoe ik zal moeten eten voor de operatie, maar nog veel meer na de operatie. Het dieet ervoor is belangrijk, omdat je door snel wat af te vallen meer plaats creëert voor de chirurg om zijn ding te doen. Het zorgt er ook voor dat je na de operatie minder misselijk bent. Ik zie dat niet zo zitten, een week Modifast, maar het moet, dus ik zal het doen.

Wat je daarna eet, is natuurlijk nog veel belangrijker. Wie dacht dat er onmiddellijk weer kan geschranst worden, zit er dik naast. Er is in je maag gesneden, dus daar moet je even mee uitkijken. Eerst vloeistoffen, dan papjes, dan zacht eten. Verder kan je, zelfs nadat de maag geheeld is, niet zomaar alles eten. Niet alleen word je dan toch weer dik, je lichaam kan dat ook niet meer aan. Het streefdoel is een maal ter grootte van een voorgerechtje wegwerken. Een gezond voorgerecht, welteverstaan, want te vet betekent ziek worden. Te veel suiker betekent ook ziek worden. Te veel of te snel eten betekent overgeven. Een blokje chocolade moet (na een zekere tijd) kunnen, een reep niet. Nooit meer. Gesmolten kaas, nooit meer. Slagroom, waarschijnlijk ook nooit meer. Tja. Zo valt een mens wel af, zeker?

Grappig: de diëtiste wilde mij op de weegschaal zetten voor ze haar uitleg deed, want ik zag er niet dik genoeg uit. Maar ik was natuurlijk wel zwaar genoeg. Het is waar, ik kan het redelijk goed wegsteken.

21:25 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dietiste, gastric bypass |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.