28-03-08

[wijvenweek] Kinderen

ww_logo_120x120Of ik kinderen heb? Ja! Ze heten Een, Twee, Drie en Vier. Ze zitten alle vier in de tienerleeftijd, dus mijn koelkast wordt in een mum van tijd leeggevroten. Met de wasmand gaat het net andersom.

Ik was nog vrij jong toen de biologische klok begon te tikken. Lang heb ik geen weerstand geboden, en het heeft wel iets, eerder jong mama zijn. Nu ja, jong, is 24 echt zo jong? Valt nog mee, toch?

Kinderen zijn zalig. Kleine kindjes, maar ook grote. Dat zijn echte mensen, he, met een mening en al. Zei ze verbaasd. Ik blijf het superspeciaal vinden. Ik heb die mensen in mij laten groeien, en toen werden ze geboren, en ze bleven maar groeien, en ze zijn mij en hun vader, maar nog veel meer zichzelf, en ze lijken op elkaar, en zijn toch zo verschillend. Straaaaange. Ik zou het iedereen aanraden, maar ik aarzel toch een beetje. Kinderen moet je écht willen, daar hebben ze recht op. Ze vragen veel werk, tijd, aandacht en geld, en dat moet je met de glimlach kunnen doen. Opeens heb je ook een gigantische gevoelige plek die buiten jezelf ligt. Hun verdriet is jouw verdriet, hun pijn is jouw pijn, en soms kan je het niet goedmaken voor hen, en dat is erg. Nog meer pijn.

Over de grootste pijn die een moeder kan, ondervinden wil ik het niet hebben. Mijn brein wil niet naar die plaats. Nope. Die pijn kan je als niet-moeder niet overkomen. Maar zo is het met alles wat waardevol is. Als je om iets geeft, dan moet je het risico op verlies erbij nemen.

Maar bon, om op een vrolijke noot te eindigen: kinderen, een aanrader. Ik heb gesproken.

17:11 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wijvenweek, kinderen |  Facebook |

Commentaren

En wacht dan maar tot er kleinkindjes komen. Nog een grotere aanrader. ;-)

Gepost door: nana | 28-03-08

"Opeens heb je ook een gigantische gevoelige plek die buiten jezelf ligt." Mooi en treffend verwoord!

Gepost door: T* | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.