25-03-08

[wijvenweek] Shoppen

ww_logo_120x120Als het om kleren gaat hou ik niet zo van shoppen. Ik kan nét in de grootste "gewone" maat, dus boetiekjes zijn niks voor mij. Ik ben ook gierig wat kleren betreft, dus je vindt mij in de C&A, de Carrefour, de H&M. En wat zoek ik daar? Jeans, en die vind ik tegenwoordig in de C&A, speciaal voor kleinere vrouwen, en mét een beetje stretch. Vroeger kocht ik die in de Marca (ween, ween). Daarbij wil ik dan een tof t-shirt, en da's niet zo moeilijk te vinden, maar het moet weeral niet te duur zijn.

Het probleem begint als het wat deftiger moet zijn. Een kleedje, dat is heel moeilijk, want mijn buik is buiten proporties dik, ik heb een extreem appelmodel. Met een jeans en een t-shirt kan je dat nog wat verbloemen, met een kleed niet zo. En een rok vind ik veel minder feestelijk. Kleedjes zijn meestal ook te lang. Ik ben nochtans 1,64 m, dat is toch niet zo klein. Bij H&M slepen de jurken in de grote maten soms letterlijk over de grond voor mij. Nee, kleedjes, het blijft moeilijk, en ik hou er zo van, want ik laat graag mijn benen zien. Al moet ik dan liefst een hakje aan, en ik ben meer een sandaal-en-sportschoenenmens. Zucht. Het is moeilijk om er mooi uit te zien, en ik heb het er dikwijls niet voor over.

Nee, kleren shoppen is niet mijn ding. Zet mij maar in een boeken-CD-DVD winkel. De FNAC, De Slegte, en vooral ***HET BOEKENFESTIJN!!!! HOERA, HOERA!!!!***, dat soort van dingen. Zaaaaalig. Daar kan ik echt van opkikkeren, en daar durf ik wel een aan retail therapy te doen. Thuis kijk ik dan naar mijn welgevulde boekenrekken en CD-kast, en dan denk ik, als ik vijftig jaar ingesneeuwd zit, dan heb ik toch maar mooi genoeg lectuur en muziek. Een mens kan maar voorbereid zijn, nietwaar?

13:35 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijvenweek, shoppen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.