03-09-07

En nu serieus

En nu serieus, het is 1 september. OK, het is drie september. Ik wil maar zeggen, de school is herbegonnen, en nu moet het maar eens gedaan zijn met veel te laat opblijven, veel te lang slapen, gelijk wat te eten, en niet genoeg te bewegen. Structuur, dat heb ik nodig, ik weet het goed genoeg, maar hoe leg je jezelf zoiets op? Vandaag ben ik alleszins al (min of meer) op tijd opgestaan, en heb ik lekker vers eten gemaakt. Ik heb na het avondeten niets gegeten, en dadelijk gaat de computer uit.

Maar niet voor ik mijn beklag heb gemaakt over zo'n programma's waar de mannen het werk van de vrouwen moeten doen, en omgekeerd. Toegegeven, in "Mama staakt" moet de mama niks doen. Maar is dat nu niet geweldig irritant? Niet alleen zijn de vaders die ik al heb gezien blijkbaar nogal incompetente sukkelaars die niet eens hun kinderen kunnen aankleden en eten geven, ze moeten de boel dan ook nog exact zo aanpakken zoals de moeder het zou doen. Is de moeder kuisziek, dan kan papa zien dat alles piekfijn in orde is. Alsof je niet een paar dagen voortkan zonder kuisen of wassen, of, godbetert, strijken! Laat die mannen het toch op hùn manier doen.

Hetzelfde bedacht ik vandaag bij "De grote oversteek". Die blonde krulvrouw met haar gezaag over de strijk vond ik verschrikkelijk. Strijk dan uw eigen kleren, he, maar laat een ander gerust. Als uw man er niet mee inzit dat zijn kleren niet gestreken zijn, who cares? Vooral omdat ik ook tegen strijken ben. Het is namelijk bijna nooit nodig. Voilà. Vrouwen maken het zichzelf dikwijls onnodig moeilijk.

En 't was bij de mannen véél plezanter, en dan drink ik nog niet eens bier. Kan ik dan wel een echte man zijn? Waarschijnlijk niet, maar ik blijf proberen. Toch wat het huishouden betreft.

Commentaren

hmmm Eerste keer dat ik iemand tegen kom die het zelfde idee heeft over strijken als ik - ik strijk alleen als het nodig is - zo een uurtje per maand maximum.

Gepost door: ik | 08-09-07

Awel, dat is nu eens goed gezegd ! Ik ben blij om te horen dat niet iedereen strijk- kuis- en poetsverslaafd is.
Het huis moet netjes zijn, maar om er nu een klinisch laboratorium van te maken, da's overdreven !
Groetjes !

Gepost door: mamapippa | 11-09-07

De commentaren zijn gesloten.