22-06-07

The Beck Diet Solution, dag 23: Het is niet eerlijk

calimeroStel, je collega's zitten te snoepen. Dat is niet eerlijk, bedenk je, ik wil ook snoepen. Na een tijdje zeg je foert, het kan je niet meer schelen, en je snoept lekker mee. Bedenk dan het volgende: het is misschien niet eerlijk dat je niet mag snoepen, maar het is nog veel oneerlijker dat je je na het snoepen slecht zal voelen en dat je je "toegeefspier" sterker hebt gemaakt. En misschien kan het je nu niet schelen, maar binnen een paar minuten heb je waarschijnlijk dik spijt.

Mensen op dieet geven dikwijls toe aan dit gevoel van oneerlijkheid. We denken dat het leven eerlijk en rechtvaardig verloopt, maar dat is natuurlijk niet zo. Het is niet eerlijk dat sommige mensen problemen hebben met hun gewicht. Het is niet eerlijk dat er mensen verhongeren. Het is niet eerlijk dat er mensen jong sterven. Het leven is niet eerlijk, en hetzelfde geldt voor afvallen.

Je hebt altijd de keuze. Heb je een gedachte die begint met "Het is niet eerlijk dat...", dan kan je je daarin blijven wentelen. Je kan ook gewoon zeggen: "Het is waar. Het is niet eerlijk. Ach ja."

Als het gevoel je bekruipt dat het niet eerlijk is dat je op dieet bent, bedenk dan het volgende:

  • Herinner jezelf eraan waarom je op dieet bent. Tenzij er een dringende medische reden was, heb je er zelf voor gekozen. Je moet niet op dieet! Misschien voelt het nu zo niet aan, maar er was een moment dat je volledig doordrongen was van de voordelen van afvallen. Pak je motivatiekaartje erbij, en fris je geheugen op.
  • Tel je zegeningen. Als je de Beck Diet Solution nodig hebt, is de kans groot dat je leeft in een land waar je veel vrijheid hebt. Vrijheid van meningsuiting, de vrijheid om te leven hoe je wil, de vrijheid om te doen wat je wil. Veel mensen hebben die vrijheid niet. Is dat eerlijk? Nee, dat is het niet. Geniet van de vrijheid die je wel hebt.
  • Maak een motivatiekaartje. Kan je echt de gedachte dat het oneerlijk is dat jij op dieet moet niet van je afzetten, maak dan een kaartje om die gedachte te veranderen. Je kan kiezen, je kan medelijden hebben met jezelf, je plan niet volgen en je doel niet bereiken. Je kan ook doen wat je moet doen, en je doel bereiken. Iedereen komt eens iets tegen dat niet eerlijk is. Dit hele afvalgedoe is het jouwe. Het oneerlijkste zou zijn als je je doel niet bereikt.

Ik moet het toegeven, hier heb ik wel eens last van. Het Calimero-syndroom.

22:12 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beck diet solution |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.