21-06-07

The Beck Diet Solution, dag 22: Zeg "Ach ja" als het tegenvalt

Vroeg of laat komt er een moment dat je de moed verliest. De weegschaal wringt tegen, je vrienden eten allemaal, maar dan ook allemaal een grote friet met mayonaise, en zijn toch zo dun als Kate Moss, kortom, je vraagt je af waarom je nog zou voortdoen. Waarom zou je nog doen wat in het boek staat? Er moet toch een gemakkelijkere manier zijn? Je rebel steekt zijn kop op.

Je kan je gedachten niet zomaar even snel veranderen. Jarenlang heb je een bepaalde gedachtengang gevolgd, en dat schud je niet zomaar af. Herinner jezelf eraan dat je ervoor gekozen hebt om af te vallen. Dat was je eigen keuze. En nu kan je weer een keuze maken. Ofwel blijf je jammeren dat het niet eerlijk is, dat het te moeilijk is, en ach en wee, ofwel accepteer je de nadelen van diëten als een noodzakelijk kwaad. Als je dit werkelijk kan aanvaarden zal er veel minder strijd woeden in jezelf, en wordt afvallen veel en veel gemakkelijker.

Hoe doe je dat? Een van de technieken is "Ach ja" zeggen. "Ach ja" betekent dan "Ik vind het niet leuk, maar ik aanvaard het en doe gewoon verder". Telkens je jezelf betrapt om een gedachte zoals hoe oneerlijk het is dat iedereen dun is en alles mag eten, behalve jij, zeg je "Ach ja". Of "Het is niet anders". Of je verzint zelf iets. Simpel he? Maar wel belangrijk.

Ik zie hier toch een addertje onder het gras. Als je nu begint met "Ik heb net 5 Maxi Menu's op. Ach ja.", dan ga je niet ver geraken, he? Opletten, dus.

09:15 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (1) | Tags: beck diet solution |  Facebook |

Commentaren

KNAP! Jij doet het echt heel goed! wat je schrijft is heel herkenbaar, ook al ben ik nog bijlange na niet zo ver als jij!

vele groetjes!!

Gepost door: lieve | 21-06-07

De commentaren zijn gesloten.