20-06-07

The Beck Diet Solution, dag 21: Bereid het weegmoment voor

Morgen ga je je wegen. Wegen is essentieel, op die manier meet je je vooruitgang. Ben je gewicht kwijt, dan is dat reden tot vreugde en dan groeit het vertrouwen in je eigen kunnen. Ben je geen gewicht kwijt, dan zegt dat ook iets. Misschien heb je je niet aan alle stappen gehouden. Besef dat je dat echt moet doen als je wil afvallen. Door jezelf te wegen heb je een reden om het programma te blijven volgen, of je nu afvalt of niet. Maar opgelet, je moet wel met de juiste instelling op de weegschaal stappen, of je krijgt het omgekeerde effect op je motivatie.

Denk terug aan al die keren dat je ongelukkig werd van wat je op de weegschaal zag. Je had op een lager gewicht gehoopt, maar dat is niet wat je ziet. Je vindt het verschrikkelijk, en je verliest er de moed bij. Wat kan er nu nog troost bieden? Driemaal raden...

Zo moet je de weegschaal niet gebruiken. Gebruik het eerder als een thermometer. Uit het getal op de thermometer kan je afleiden of je naar de dokter moet, of gewoon met een koortsremmer kan volstaan. Zo ook de weegschaal. Als je gewicht is gestegen, dan heeft dat een oorzaak. Ben je wat slordiger geworden in het afwegen van je eten? Waren er feestjes? Heb je elke maand zo'n week? Trek je conclusies, en bedenk wat je eraan zal doen. En maak jezelf niet wijs dat je vocht vasthoudt als je eigenlijk vooral chocolade hebt zitten naar binnen werken. Maar als je écht vocht vasthoudt, en dat voel je aan je enkels, dan is dat ook zo, en dan hoef je jezelf daar geen verwijten over te maken. De ene mens heeft daar meer last van dan de andere, en wie het schoentje (niet zo goed) past, trekke het aan.

Vandaag maak je ook alvast je grafiek om je gewicht op te noteren. Hier noteer je elke week je gewicht, tot je je eerste doel bereikt.

Bedenk tenslotte dat bijna niemand elke week afvalt. Het is de algemene trend die telt. Hou er de moed in!

09:00 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beck diet solution, wegen, weegschaal, gewicht |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.