27-05-07

Zo dichtbij

Ik was er zo dichtbij, zoooo dichtbij... Met driehonderd gram eraf zou ik in een lager tiental belanden, en als ik daar nog eens tweehonderd gram had kunnen afpitsen, dan was ik zowaar in een nieuwe BMI-categorie beland. Dan had ik niet meer bij die 12% op het plaatje van 24 mei gehoord.

Had. Want dat gewicht was een tijdelijke meevaller. Je kent dat, hormonen werken mee, darmen tamelijk leeg (ik bespaar u de details), en dan zie je op de weegschaal opeens een getal verschijnen waarvan je denkt, tiens, long time no see. Ach ja. Ik duik daar ooit wel eens onder. Ik zal uit de obese categorie geraken. Maar het zal zijn tijd kosten. En ik zal tot mijn wanhoop enkele keren op en af schommelen voor ik zover ben dat zelfs twee communiefeesten na elkaar mij niet meer in de zo gehate obese categorie duwen.

Maar nu moet ik naar een communiefeest. Gisteren was er een trouwreceptie. En volgende week is er een barbecue. Ik vrees dat de verandering van gewichtsklasse niet voor deze maand zal zijn, en ook niet voor de volgende. Al weet je dat natuurlijk nooit.

09:45 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gewicht, bmi |  Facebook |

Commentaren

dag venuske
ooit een paar jaren geleden heb ik ook een venusvriendin gehad op internet op rendez vous, zou der soms een mogelijkheidje bestaan dat het hier om dezelfde venus gaat??
groetjesGepost door: marero | 27-05-07

Ik begrijp ozo waar je het over hebt! Hey Venus,

Ik zit met hetzelfde probleem. Ik ben sinds vorig jaar bezig met Weight Watchers. Eerst ging dat heel vlotjes, punten tellen, geen probleem, kilo's vliegen eraf...tot de feestdagen in december, dan pasen, mijn eigen trouwfeest, trouwfeesten van anderen, recepties, feestjes, lekker eten,... ik zou ook graag een gezonder BMI hebben, tis al gezonder, want ik balanceer op het randje van een slecht BMI. Elke keer dat ik dan weer overneig naar de dark side van het BMI steek ik weer een tandje, of is het een puntje bij de week daarna. Dan komt mijn BMI weer in de minder gevaarlijke zone terecht één week later, maar dan is er plots weer een feestje, een receptie....Gewoon blijven vechten denk ik dan! :)

Gepost door: White-Lilly | 27-05-07

Ik heb nooit op rendez vous gezeten, sorry.

Het is waar, blijven vechten is de boodschap. Met de toename van obesitas vind ik dat niet bijkomen al een prestatie is!

Gepost door: Venus | 27-05-07

De commentaren zijn gesloten.