21-05-07

Say no to the knife

Ik kan het niet laten, al die programma's over diëten en plastische chirurgie blijven mij mateloos boeien. Zo viel vandaag Say no to the knife te bekijken. Een van de kandidates was Sophie, en zij wilde een borstlift en liposuctie. Op haar negentiende. Was ze dik? Zeker niet, maar ze hield zich wel heel krom, vond ik, en zo krijg je natuurlijk een hangbuikje en hangborsten. Voor zover je daar bij haar over kon spreken. Ik vind het raar dat ze daar niets over zeiden. Wat helpen nieuwe kleren als je zo'n zakkige houding aanneemt?

Maar dat is niet eens waar ik het over wil hebben. Het arme kind moest naar zichzelf kijken in de spiegel, en ze kon dat niet. Eerst was ze nog aan het lachen en aan het wegkijken, maar toen ze moest kijken van de psychologe stortte ze in. Man. Ik ben veel lelijker en dikker en ouder dan zij, maar als ik mezelf in de spiegel zie, dan glimlach ik. Vind ik mezelf mooi? Nee, maar ik beoordeel andere mensen daar ook niet op, waarom zou ik voor mezelf zoveel strenger zijn? Ik glimlach, want ik zie iemand waar ik van hou. Klinkt melig, he? En toch, dat ben ik, daar moet ik het mee stellen, en van jezelf kan je niet weglopen, dus waarom geen vrede sluiten met jezelf? Die vrouw in de spiegel, dat ben ik. Ik ben klein, want mijn moeder is ook klein. Ik heb een vriendelijk gezicht, en dat klopt, ik ben ook vriendelijk. Behalve voor parkingzeikers, grr. Mijn benen zijn sterk en gespierd, omdat ik sport. Mijn buik zit vol met striemen. Die brede zijn van mijn eerste baby, die dunne van de tweede. Dat is niet goed of slecht, dat is mijn geschiedenis. Dat litteken is van een operatie lang geleden, en mijn haar, ja, ik moet naar de kapper. En ik heb al een fijn bruin kleurtje, van die warme weken in april.

Maar dat meisje dus. Ik zou haar zo graag vertellen hoe mooi ze is. En zelfs als ze niet mooi was, dan is dat nog OK. Ik zou haar willen platknuffelen, tot ze mij gelooft. Tot ze beseft dat ze er hoe dan ook mag zijn. Maar ik denk niet dat ze mij zal geloven. Jammer.

En ik ben niet tegen plastische chirurgie. Matthew mocht van mij gerust zijn tanden laten rechtzetten. Niet dat ik daar iets aan te zeggen heb.

Commentaren

Je hebt gelijk, dat meisje was mooi en wou het niet zien. Misschien typisch voor meisjes van haar leeftijd. Ik houd wel van jouw ingesteldheid. Je moet tevreden zijn met wat je hebt en als je, je goed voelt in je vel dan straal je dat ook uit. Het lijkt misschien gemeen dat ik met mijn kookblog een reactie achterlaat bij iemand die overgewicht heeft, maar het zijn vaak heel lichte recepten. Een fijn weekend!

Gepost door: food fan | 25-05-07

Ik heb die aflevering ook gezien en ik stond er ook van versteld hoe dat meisje niet kon inzien, zelfs niet na de hulp van de psychologe, dat ze perfect is zoals ze is. Ze had echt een prachtig gezicht.

En Matthew mocht inderdaad wat doen aan zijn tanden. Dat was ook mijn eerste reactie. :)

Gepost door: Brievenschrijfster | 26-05-07

Ik doe mee! Ik ken het programma ook en ik ga meedoen aan de NL'se versie!

Gepost door: Mrs X | 26-09-07

ik doe mee Ik ben 1 van de kandidaten van de nederlandse Say no to the knife

Gepost door: jane | 18-01-08

Waarom moeilijk als... BNN gaat dus ook op de EO-tour. Nauwelijks twee procent vd mensen beneden de 25 jaar ondergaat plastische chirurgie. Meestal met goede redenen. Het aantal 'vagina-correcties' in Nederland per jaar is op één hand te tellen, maar de media krijgen er geen genoeg van. Ik was vier uur onder narcose en vijf dagen in het ziekenhuis. Meteen veel zelfverzekerder en makkelijker in contacten leggen ed. Dat kregen psychiaters vijf jaar lang niet voor elkaar. Wel moeilijk om van zo'n plastisch chirurgie-stigma af te komen. Daar waren we nu net zo'n beetje vanaf in de Westerse wereld en toen sloeg de vertrutting overal weer toe De problemen van tuinbroek-feministische tutjes-hola worden geprojecteerd op de jongere generatei door alleen de extreme gevallen te laten zien Spijtig dat nu zelfs BNN aan die onzin moet meedoen.

Gepost door: Klasie | 16-02-08

?! Wauw! Heb net naar Say No To Knife gekeken en die vrouw! De vrouw was gewoon hartstikke mooi! Wat was er serieus mis met haar? Ze heeft helemaal geen dikke buik! Die vrouw is werkelijk van top tot teen PRACHTIG! Heb met ongeloof naar de uitzending zitten kijken, ongeloof vanwege haar onrealistisch slechte zelfbeeld en ongeloof vanwege haar schoonheid. Als zij in de spiegel kjikt dan is haar eerste gedachte toch "Goh, ik zie er goed uit", dat moet de standaard zijn. Haar patroon dat zij ontwikkeld heeft dat ze constant kritiek heeft op zichzelf als ze in de spiegel kijkt, maakt dat haar zelfbeeld vertekend is en dat ze gevangen blijft in die - onrealistische! - negativiteit. Dus mocht ze dit nog lezen: je bent een prachtige vrouw! Erken dat ook als je jezelf in de spiegel ziet!

Gepost door: Eline | 24-02-08

Ik wilde dat dit programma er 25 jaar geleden was geweest, dan had ik afgezien van een ingreep.
Het heeft me getraumatiseerd maar in die tijd kon je daar niet over praten, het was immers nieuw allemaal, men sneed maar zonder over de gevolgen na te denken.
Vreemd dat Sophie H. zich wel kan inleven in die meisjes "Je moet een beetje LIEF zijn voor je lichaam!"maar totaal koud is waar het het lot van bijv. Linda Lovelace aangaat, en ook porno-Bob mag zijn gang gaan met de compressor. Weird.
Maar met say no to....doet ze een goede job!

Gepost door: Nicole | 28-02-08

De commentaren zijn gesloten.