19-05-07

Angst voor succes

Een paar dagen geleden schreef ik dat even stoppen mij wat kalmer had gemaakt. Ik was toen al bang dat verder doen mij weer zou opjutten, en inderdaad. Wat is er nu zo moeilijk aan om op te schrijven hoeveel honger je hebt?! Niks, toch? En toch, ik heb het nog altijd niet gedaan. Moest iemand mij dit vertellen, dan zou ik zeggen dat de persoon in kwestie duidelijk niet wil afvallen. En toch is het niet zo. Maar wat is "willen", als je nog niet tot de kleinste inspanning bereid bent? Of als je wel je best wil doen, maar alleen tot het begint te werken, en dan moet je gauw iets doen om de boel weer om zeep te helpen? Wat is dat dan, omgekeerde faalangst? Angst voor succes?

Ik wil toch blijven proberen, en misschien schijnt op een dag het licht in de duisternis. Ik ben ervan overtuigd dat wat je denkt bepaalt wat je doet, maar dat dat ook omgekeerd werkt. Soms moet je even doen alsof, fake it till you make it, en op een bepaald moment ga je dat zelf geloven. Bekentenis: ik doe dat soms met kuisen en zo. Ik beeld mij in dat ik de kuisvrouw ben, en dat ik mijn job zo goed mogelijk wil doen, en dat ik graag kuis, want anders was ik geen kuisvrouw geworden. En dat werkt, he!

12:57 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (1) | Tags: beck diet solution |  Facebook |

Commentaren

Alvast beginnen met te zeggen dat ik géén aandelen heb. Maar ik wil je hééééél erg hard de South Beach levenswijze aanraden. Ooit had ik een dieet-blog hier op skynetblogs, remember? En ik heb altijd vreselijk geworsteld met vreetbuien enz. Dankzij South Beach is dat nu al bijna één jaar voltooid verleden tijd. En ik ken een aantal mensen persoonlijk die op een jaar tijd 40kg zijn afgevallen dankzij SB. Je mag ZO veel lekkere dingen eten, het is zo fantastisch... Ik heb er geen woorden voor. Mijn vriend heeft deze levenswijze ook aangenomen en is ook 12kg vermagerd op een paar maanden tijd. Je mag me altijd mailen als je meer info wil ofzo. Groetjes!

Gepost door: Jess | 19-05-07

De commentaren zijn gesloten.