04-05-07

The Beck Diet Solution, dag 2: Kies twee redelijke diëten

Vandaag moet ik mijn dieet uitkiezen. Het boek spreekt zich niet uit over het dieet dat je volgt, dat kies je zelf, maar je krijgt enkele raadgevingen om een goede keuze te maken.

Diëten kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld. Je hebt de diëten met vaste menu's. Voordeel is dat je niet te veel te kiezen hebt, en dat kan soms wel gemakkelijk zijn. Nadeel is dat sommige voedingsmiddelen als slecht worden bestempeld en helemaal niet voorkomen in het dieet. Hoe lang kan je dat volhouden? Wat doe je als er een feestje is?

Dan heb je de diëten waar je moet tellen. Calorieën, points, vetgrammen, maakt niet uit. Voordeel is dat je veel flexibeler bent. Je kan je favoriete voedingsmiddelen blijven eten, zij het dan in beperktere hoeveelheden. Nadeel is dat je binnen zo'n systeem nog erg ongezond kan eten, en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Het is ook meer werk, je moet je menu's zelf uitwerken.

Bon, welk systeem kies je? Dat hangt er van af, natuurlijk. Ben je iemand die graag regels volgt? Heb je een onregelmatig leven? Welk systeem heeft eerder voor jou gewerkt?

En waarom kies je twee diëten? Omdat er misschien een moment komt dat je het écht niet meer kan volhouden. Als je dan een ander dieet achter de hand hebt, dan moet je daar toch al niet over nadenken.

Mijn keuze: calorieën tellen. Tweede keuze: Weight Watchers. Ik heb al die materialen toch nog liggen.

Mijn dagschema ziet er zo uit:

  • Ontbijt: 300 kcal
  • Snack: 100-200 kcal
  • Lunch: 400-500 kcal
  • Snack: 100-200 kcal
  • Avondeten: 600 kcal
  • Snack: 100-200 kcal

Ik kom dan uit op een totaal van 1600-2000 kcal. Dat lijkt veel, maar ik eet momenteel zeker meer dan 3000 kcal per dag. Eerst eens kijken of ik dit kan volhouden, en dan kijken of het werkt. Dan kan ik nog altijd minderen.

22:11 Gepost door Venus | Permalink | Commentaren (3) | Tags: beck diet solution, dieet |  Facebook |

Commentaren

Twee nieuwe psychologieboeken over eten Twee nieuwe psychologieboeken over eten:

‘HET KRACHTIGSTE DIEETGEHEIM OOIT’ – O, THE OPRAH MAGAZINE

Judith Beck
Beck’s dieetoplossing – Train je brein, denk slank
ISBN 978 90 5712 263 7 – 301 pag. – € 19,95

Beck’s dieetoplossing is anders dan alle andere dieetboeken omdat het een psychologisch programma is: geen dieet maar een mindshift. Het leert je in 6 weken je gedachten, gedrag en eetgewoonten te veranderen. Het is de enige psychologische therapie die bewezen werkt bij blijvend afvallen.
Judith Beck is een internationaal vooraanstaand cognitief therapeut en begeleidt al meer dan twintig jaar mensen die willen afvallen. Ze is directeur van het Beck Institute for Cognitive Therapy and Research en verbonden aan de afdeling psychiatrie van de University of Pennsylvania.


ETEN ALS OBSESSIE

Hans Bloks
Eetstoornissen en overgewicht – herkenning, behandeling, beheersing
ISBN 9789057122132 – 255 pag. – € 19,95

Een eetstoornis is een ernstige, ingrijpende aandoening met grote lichamelijke en psychische gevolgen voor zowel de patiënt als zijn of haar omgeving. Dit boek is een rijke bron van informatie voor patiënten, hun ouders en partners, en hulpverleners en docenten die te maken krijgen met eetstoornissen.
Dr. Hans Bloks is klinisch psycholoog en psychotherapeut. Hij is werkzaam bij het Centrum Eetstoornissen Ursula in Leidschendam en voorzitter van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.


Voor meer informatie zie www.nieuwezijds.nl
Voor het aanvragen van recensie-exemplaren kunt u zich tot mij wenden.

Met vriendelijke groet,
UITGEVERIJ NIEUWEZIJDS

Hubertien Huurman

Gepost door: Uitgeverij Nieuwezijds | 08-05-08

Wil jij sporten, wil jij diëten? Http://www.dieetensport.com biedt tal van mogelijkheden aan om terug uw gewenste figuur te bereiken.
Dit uniek programma zal tonen hoe je meer als 5kg kan afvallen op korte tijd.

Gepost door: De Visscher Ruth | 21-10-11

De reis is belangrijker dan de bestemming, mooi verwoord!
Voor iedereen die blijvend gewicht wil verliezen, is er een nieuwe aanpak: blijvend gewichtsverlies door te leren genieten! Tel geen calorieen maar tel je genot! kijk eens op www.anderseigen.nl/lieverslank
Een inspirerende liefdevolle aanpak voor jezelf, die verder gaat dan gewicht verliezen alleen! je wordt liever voor jezelf, een blijvende gedragsverandering.

Annette Aarts, coach

Gepost door: annette aarts | 05-03-12

De commentaren zijn gesloten.